Voor wie

Het plaatsen van zonnepanelen op je eigen dak is meestal financieel voordeliger dan participeren in ons zonnepark. Ons zonnepark is vooral bedoeld voor mensen die geen of te weinig zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen realiseren.

Mogelijke redenen zijn:

• Het dak is niet geschikt vanwege de oriëntatie op de zon;
• Het dak is niet sterk genoeg;
• Er zijn obstakels op of in de buurt van het dak die schaduw opleveren;
• De dakbedekking laat het niet toe;
• Er zijn ook mensen die zonnepanelen op hun dak gewoon niet mooi vinden (bijvoorbeeld bij een rieten dak);
• En soms hebben mensen maar ruimte voor een beperkt aantal panelen, niet genoeg om voldoende stroom op te wekken voor eigen gebruik.

In al die gevallen biedt ons collectieve zonnepark een uitkomst voor mensen die toch duurzame energie willen opwekken en gebruiken.

Ook mensen die geen geld hebben om te investeren in zonnepanelen willen wij de gelegenheid geven om mee te doen. We zijn met financiële instellingen en de gemeente Dalfsen in overleg over huurkoop en andere financiële constructies om hierin te voorzien.

Postcodes

Voor alle deelnemers geldt het belastingvoordeel alleen als ze in het postcodegebied van de coöperatie gevestigd zijn. Dat zijn de gebieden met de postcodes 7722 en 7721 en alle gebieden die daar direct aan grenzen (zie kaartje). Wie niet in een van deze postcodes woont, kan wel meedoen, maar krijgt het belastingvoordeel niet. En dan is het financieel natuurlijk niet aantrekkelijk.

Ook voor bedrijven

Ook bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting in het postcodegebied kunnen meedoen. Ons zonnepark mogen we voor 20% verkopen aan deze bedrijven. Wil je als bedrijf dus gebruik maken van duurzaam opgewekte lokale energie en kun je de energie niet zelf opwekken – kom bij ons!