Initiatief

Dalfsen Stroomt wekt duurzame energie op in, rond én voor het dorp Dalfsen. Alle Dalfsenaren kunnen daarvan profiteren, want iedereen in Dalfsen kan lid worden van onze coöperatieve vereniging. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee en goed voor de plaatselijke economie. Met hier in ons dorp opgewekte energie worden we immers minder afhankelijk van energieleveranciers en blijft er meer geld in het dorp.

Zonnepanelen, maar niet op je eigen dak

Ons eerste project is er één met zonne-energie. Met Dalfsen Stroomt krijg je niet zelf zonnepanelen op het dak. We gebruiken de daken van grote gebouwen van bedrijven en instellingen. We beginnen met het dak van Foreco. Daar leggen wij een zonnepark aan dat in het voorjaar van 2017 operationeel wordt. Er is ruimte voor meer dan 1.000 panelen. Leden kunnen participeren in dit zonnepark. Je deelt dan mee in echte duurzame, lokaal opgewekte elektriciteit. Bovendien krijg je de belasting die je normaal betaalt voor elektriciteit terug. Zo ontstaat ook een financieel voordeel dat overeenkomt met 5 á 6% rente op je investering. Daar kan geen spaarrekening aan tippen!

"Ik wil heel graag zonne-energie, maar mijn huis is niet geschikt voor zonnepanelen.”

Groen Gebogen

Dalfsen Stroomt is ontstaan op initiatief van Vereniging Groen Gebogen. Leden van Groen Gebogen zochten naar manieren om mensen die niet of te weinig zonnepanelen op hun eigen dak willen of kunnen installeren te helpen aan zonne-energie. Groen Gebogen wil de energie die we allemaal samen in Dalfsen gebruiken zoveel mogelijk in Dalfsen zelf duurzaam opwekken.